Privește dincolo de ținută! Uneori, aceasta te poate “orbi”.

conceptul 6AMLOOK_vestimentatie barbati_Piatra Neamt
Ce și pentru cine este 6AM Look?
January 15, 2015
Puterea celor 4 cămăși de afaceri!_1
Puterea celor 4 cămăși de afaceri!
February 1, 2015
Show all

Privește dincolo de ținută! Uneori, aceasta te poate “orbi”.

Privește dincolo de ținută_6AMLook_vestimentatie_barbati_PiatraNeamt

De ce încă de la început  ți-am zis să privești dincolo de ținută?

Simplu, pentru că aceasta uneori te poate “orbi”.

În cele ce urmează, vei afla cum sunt combinate cu abilitate de către șarlatani, vestimentația și puterea de manipulare, într-o înșelătorie numită “schema inspectorului bancar”.

Ținta acestei escrocherii poate fi oricine, dar sunt preferate persoanele în vârstă care trăiesc singure.

Cum se realizează această înșelătorie?

Privește dincolo de ținută_6AMLook_vestimentatie_barbati_PiatraNeamt_2

 

 

 

 

 


Înșelătoria începe când un bărbat îmbrăcat într-un costum de afaceri, conservator, apare la ușa potențialei victime.

Îmbrăcămintea

Toată îmbrăcămintea sa transmite un mesaj de bună-cuviință și respectabilitate. Cămașa albă impecabilă, pantofii eleganți strălucesc intens.

Costumul său nu este de ultimă modă, ci stilul lui clasic: reverul este lat de nouă centimetri, nici mai mult, nici mai puțin; stofa este deasă și grea, chiar și în iulie; tonurile de culoare sunt discrete: bleumarin și gri, de afaceri.

El îi explică victimei vizate (probabil că este vorba de vreo văduvă pe care el a urmărit-o discret de la bancă până acasă cu o zi sau două mai înainte) că este inspector bancar și că, în cursul unei verificări ale înregistrărilor băncii ei, a descoperit unele aparente nereguli.

El crede că a identificat vinovatul, un funcționar al băncii care falsifică regulat rapoartele tranzacțiilor din anumite conturi.

El spune că și contul văduvei ar putea fi unul dintre acestea, dar nu poate fi sigur până când nu are dovezi palpabile.

De aceea, a venit să-i solicite cooperarea.

Ar vrea ca ea să-l ajute, retrăgându-și economiile astfel încât echipa sa de inspectori împreună cu funcționarii băncii să poată urmări înregistrarea tranzacției când trece prin biroul funcționarului suspect.

Privește dincolo de ținută_6AMLook_vestimentatie_barbati_PiatraNeamt_3

 

 

 

 

 


Înfățișarea

Adeseori, înfățișarea și modul de prezentare al „inspectorului bancar” este atât de impresionantă încât victima nu se gândește niciodată să verifice identitatea persoanei măcar cu un simplu telefon.

În schimb, se suie în mașină și se duce direct la bancă, își retrage toți banii, se întoarce acasă cu ei și așteaptă împreună cu „inspectorul” să primească vești despre succesul capcanei.

Atunci când mesajul sosește, el este prezentat de un agent de pază în uniformă, care vine după ora de închidere a băncii, pentru a o anunța că totul este în regulă – s-ar părea că printre conturile falsificate nu este și cel al văduvei.

Foarte ușurat, „inspectorul” mulțumește îndatoritor și, deoarece la această oră banca este închisă, îi dă instrucțiuni agentului de pază să pună banii doamnei în seif, pentru ca ea să nu se mai deranjeze să meargă a doua zi la bancă.

Plin de zâmbete și strângeri de mână, agentul de pază ia banii și pleacă lăsându-l pe “inspector” să-și exprime mulțumirile încă pentru câteva minute înainte de a pleca și el.

Firește, într-un sfârșit, victima descoperă că “agentul de pază” și ”inspectorul” nu erau ceea ce pretindeau a fi, ci erau doar doi escroci care au recunoscut avantajele unor veșminte contrafăcute cu grijă, de a declanșa supunerea noastră oarbă față de “autoritate”.

Concluzie

Îți recomand cu căldură să privești dincolo de ținută!

Uneori, aceasta chiar te poate “orbi”.

Cu prietenie,

Orlando

Leave a Reply

WordPress Image Lightbox Plugin