2 MARI motive pentru care să te îmbraci bine!

conceptul 6AMLOOK_vestimentatie barbati_Piatra Neamt
Ce și pentru cine este 6AM Look?
January 15, 2015
Show all

2 MARI motive pentru care să te îmbraci bine!

2 mari motive sa te imbraci bine_vestimentatie barbati_6AMLOOK_PIatra Neamt

Te salut și îți mulțumesc pentru că ai ales să citești acest articol.

Cred că vei ieși mai bine informat în urma micii lecturi.

Numele meu este Orlando Nistor și sunt fondatorul conceptului 6AM Look. Locul de unde bărbații se îmbracă bine.

Când spun bine îmbrăcat, nu mă refer la costumul rigid și incomod, ci la felul în care combini câteva elemente cheie astfel încât să te reprezinte cât mai bine și să fii cât mai autentic.

Legat de modă și catwalk…

În multe rânduri le-am considerat un efort și o risipă. Efort deoarece te străduiești să porți piese pe care casele mari de modă, actorii sau artiștii le promovează. Sunt situații în care faci un efort să le porți și ajungi să îți dai seama că te păcălești, deoarece acele produse nu sunt potrivite staturii, greutății, fizionomiei sau personalității tale. Iar risipa de bani este evidentă atunci când vezi că ai ajuns să ai un dulap mare de haine și să te îmbraci doar în două ținute.

Astăzi poate auzi, vezi sau citești că se poartă pantalonii cu turul lăsat și imprimeul de leopard, iar în două luni este consumat și alterat.

Cât au costat acele haine? Ce faci cu ele?

Știi deja că moda este în schimbare rapidă iar descoperirea stilului tău vestimentar în care te simți bine durează uneori o veșnicie.

Acum, să revenim la titlul articolului nostru și la cele 2 MARI motive pentru care să te îmbraci bine:

Obține mai multă ÎNCREDERE în tine! 

2 mari motive sa te imbraci bine_vestimentatie barbati_6AMLOOK_PIatra Neamt_1

 

 

 

 

 


Unii spun că ÎNCREDEREA în tine și stima de sine joacă un rol vital în realizarea obiectivelor. Când ai încredrere în tine ai și stimă de sine. De aici rezultă că te placi mai mult, iar acesta este primul pas în a-i place pe alții.

Când sunt bine îmbrăcat dau “Bună ziua” mai energic, zâmbesc mai larg când mă întâlnesc cu cineva, sunt mai creativ, mai flexibil, mai plin de viață.

Cunosc bărbați care se bazează exclusiv pe soții sau iubite atunci când trebuie să-și cumpere haine sau să-și  facă valiza înainte să plece într-o vacanță. Când deschid bagajul, au parte de surprize.

Recomandarea mea pentru tine este să o lași să te ajute doar cu spălatul și călcatul. Nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine. Și oricât de bine te-ar îmbrăca, vei avea o mai mare satisfacție când o faci singur.       

Poate lua ceva timp la început, însă după o perioadă va fi ca mersul pe bicicletă sau mai mult decât atât, ca respiratul. În schimb, vei primi o mare recompensă. Soția sau iubita te va aprecia mai mult, iar noile tale cunoștințe care generează independență și bun gust o vor atrage.

Fii mai CONVINGATOR!

Redau spusele unui foarte bun trainer de vânzări, Brian Tracy. Chiar dacă majoriatatea dintre noi credem că cea mai veche meserie din lume era cu referire la fetele de pe centură, și acel serviciu trebuia vândut de cineva. Mă gândesc la cum reușeau acele fete să vândă dacă nu erau îmbrăcate (sau dezbrăcate) într-un mod în care deja  să-și  prezinte  produsul cât mai bine.

Așa că, înainte să primești ceva, trebuie să știi să vinzi.

O idee, un produs sau serviciu, mai întâi trebuiesc vândute. În fața sefului, colegului, angajatului sau copilului sunt situații în care ai nevoie să fii convingator. Iar ținuta are un mare cuvânt de spus.

Îmi aduc aminte de primul meu interviu de angajare. Aveam 21 de ani, eram încă în timpul facultății și mă îndreptam cu un CV în mână către cea mai de succes companie de fashion-retail din lume, din vremea respectivă.

Nu știam multe lucruri despre cum se desfașoară un interviu și nici nu mă informasem (entuziasmul tineresc). În schimb, simțeam că acel post de vânzător într-o companie de talia respectivă era pentru mine. Atunci nu știam că intuiția bate logica în cele mai multe din cazuri.

Eram îmbrăcat nu tocmai formal. Cu o cămașă albă, uni, descheiată discret la doi nasturi, o pereche de pantaloni chinos de culoare gri deschis, imprimați ușor pronunțat cu carouri gri închis. În picioare purtam o pereche de mocasini negri, fără șiret, puțin lăcuiți.

Era o ținută pe linia corpului în care mă simțeam bine. 

Stare de bine

Această stare de bine și încredere am proiectat-o involuntar și în mintea doamnei manager, deoarece după două întrebări simple despre mine, în mai puțin de două minute, mi-a spus că sunt angajat. Trebuia să vin la trainingul de start pe data X și la muncă pe data Y.

Nu pot exprima în procente ce impact a avut vestimentația dar cu siguranță eram supus unui șir mai lung de întrebări dacă eram într-un tricou, blugi și teniși. 

2 mari motive sa te imbraci bine_vestimentatie barbati_6AMLOOK_PIatra Neamt_2

 

 

 

 

 


Sunt multe alte exemple personale de convingere prin vestimentație în cei  peste 10 ani de vânzări, pe care le voi aborda într-o altă temă.

Ideea în care cred este următoarea: Fii propria carte de vizită.

Până o scoți pe cea cartonată sau începi să vorbești, ai deja câteva etichete. De ce să nu fie pozitive?

Cu prietenie,

Orlando Nistor

Leave a Reply

WordPress Image Lightbox Plugin