Cum a pornit afacerea 6AM Look și Ceremony?

doua camasi pe care sa le porti
Două cămăși pentru evenimentele din viața ta!
October 27, 2018
voi fi mire în curand_6AMLook_1
Voi fi mire în curând! Ce fel de cămașă să port?
November 10, 2018
Show all

Cum a pornit afacerea 6AM Look și Ceremony?

6amlook_ceremony_costume miri_barbati

Cum a pornit afacerea 6AM Look și Ceremony?

Ca majoritatea afacerilor și 6AM s-a născut în urma unei probleme mari care cuprindea 3 probleme mai mici (energia, timpul și banii).

Era destul de dificil să-ți cumperi un costum de calitate. Marea majoritate a prietenilor mei mergeau până la Botoșani . Două ore dus, două întors. 

Dacă mai voiai să-i faci și proba  trebuia să te mai înrolezi o dată la acest drum de patru ore.

Costumele made to measure, de la Botoșani, ce ține de calitate, nota 10 plus.  Drept dovadă, am ținut neapărat ca ei să fie acum unii dintre furnizorii noștri.

1. 6amlook_ceremony_costume miri_barbati

 

 

 

 

 


Problema era că făceai acest drum doar pentru costum. Și doar dacă știai pontul, lângă ei, mai exista o fabrică de cămăși unde cu noroc îți găseai sau îți făcea la comandă, dacă mai aveai timp.

Deci, până acum, am făcut rost de costum și cămăși. Mai aveam de găsit pantofi, curea, papion, butoni și eventual șosete speciale de eveniment. Ca să nu îmi iau flaușatele mele vechi și roase la călcâi.

Pantofii au fost o și mai mare provocare. Sunt sensibil domle la picioare și pretențios pe deasupra. Am fost direct la capitală după ei. M-am învârtit eu pe la ceva magazine celebre din Băneasa însă ori erau prea scumpi (1000-1500 lei) pentru cât voiam să aloc eu (până în 500 lei), ori nu-mi plăceau sau erau incomozi. Mai ales că îmi plăceau cei din lac și urmam să-i port doar de câteva ori și numai la evenimente somptuoase.

1a 6amlook_ceremony_costume miri_barbati


Până la urmă am plecat obosit și șucărit  pentru că n-am găsit. În drum spre Piatra Neamț (drum de 4h jumăte) am oprit la mall la Bacău să arunc o privire. Surpiza a fost să găsesc ceva din producția autohtonă la 350 lei. Mi-au plăcut și erau și confortabili, așa că nu i-am iertat și m-am ales și cu pantofi.

Partea nasoală era că nu aveau curea din aceeași piele ca pantofii și am ales să folosesc una de acasă. O aveam de pe vremea când lucram la ZARA.

2 6amlook_ceremony_costume miri_barbati


În continuare urma să găsesc celelalte accesorii, butoni, papion, batistă. Atenție, care să se potrivească cu tot ce mi-am luat până acum, adică costumul, cămășile și pantofii.

Greul pare că era rezolvat până ce vedeam că nu-mi mai ajung cămășile. Am sunat și au spus că au multe comenzi și sunt la limita cu producția.

– Și acum eu ce fac? Am întrebat.

– Rezolvăm noi! Stați relaxat! Facem tot posibilul.

Noroc de o doamnă drăguță care știe să vorbească și să trateze cu clienții. Într-un final, am primit cămășile care erau dintr-un bumbac bun, confortabile însă se șifonau foarte tare. Nu eram mulțumit și am decis să-mi mai fac o a 3 a cămașă de rezervă, la un atelier din Piatra Neamț.

Între timp am primit și costumul prin curier de la Botoșani. Sacoul perfect, pantalonii prea largi și lungi pentru gusturile mele. Așa că am dat fugă rapid la o croitorie din zona unde negociam cu un moșulică croitor cât de scurt să fie pantalonul.

Eram parcă din două lumi diferite. Nu mă înțelegea că nu voiam să facă 3 cute în partea de jos.  

Trecând la accesorii, le-am găsit la o gondolă în mall la Piatra Neamț și mi-am luat două papioane diferite ca să fiu sigur că unul se va potrivi cu celelate produse, după toată această aventură care a fost și plăcută dar și consumatoare de timp, energie și bani.

2b 6amlook_ceremony_costume miri_barbati


M-am dus după costum la Botoșani, pantalonii i-am modificat într-o croitorie la Piatra Neamț. Cămășile trimise la limita stresului, tot de la Botoșani, iar  a 3 a cămașă pe care am și purtat-o mai mult la nuntă, de la Piatra Neamț. Pantofii i-am căutat o zi la Bucureșți, după care i-am găsit la Bacău. Ținuta am întregit-o cu o curea de acasă și accesorii de la o gondolă din mall.

După această experiență s-a cristalizat o idee! Ce-ar fi ca viitorul mire să rezolve în două ore ce am rezolvat eu într-o săptămână!?

3 6amlook_ceremony_costume miri_barbati


Cum ar fi să găsească toată ținuta într-un singur loc la un preț decent (aprox 2000 lei față de 3800 lei cât m-a costat pe mine). Să se vadă cu toate hainele în oglindă în timp ce un consultant prietenos îi oferă și propune la probă, iar croitorul îi pune semne pentru modificări. Toate acestea într-o locație frumoasă, spațioasă, cu locuri de parcare și cu varietate suficientă ca să aibă de unde să aleagă,  (acum avem aproximativ 50 modele de costume pe stoc).

sfaturi simple pentru un viitor mire privind vestimentatia_3


Nunta am avut-o în 2014 iar acum, când scriu acest articol, în 2018 și după 4 ani de afacere 6AM, am îmbrăcat peste 2000 de miri foarte mulțumiți de această experiență.

Afacerea am pornit-o cu 40 de cămăși cumpărate de la Botoșani și cu un mic adaos le vindeam la Piatra Neamț. Mă promovam cu mesajul “Cămăși la comandă” cu care mă ajuta prietenul meu Dan, unde mi-am făcut a 3 a cămașă de nuntă.

Am sunat aproape toată agenda telefonică ca să le spun cu ce mă ocup. Marea majoritate au venit în locația mea care era cumpărată în rate (mai aveam de plătit 100.000 E dacă nu o pierdeam).

Unii cumpărau, alții doar se uitau, unii îmi dădeau sfaturi vis a vis de ce haine trebuie să mai aduc.

27EA9EE6-B7FF-49F8-9375-450CF6297D1D


Așa am deschis ușă după ușă până ce am ajuns la vestimentație masculină completă, modificată pe măsura ta.

Îți spun toate acestea ca să știi ce se află în spatele afacerii, ca să cumperi de la mine dar și ca să știi că și tu poți face acest lucru în orice domeniu urmând această poveste.

Alege să faci cu și din plăcere munca ta. Rezolvă o problemă reală cât mai bine posibil și la cât mai mulți oameni.

Fii amabil și muncește în continuare.

Apoi, culege-ți roadele!

MERIȚI!

Comments are closed.

WordPress Image Lightbox Plugin